Autóipari hírek

GÉPJÁRMŰIPARI EGYESÜLET: "BŐVEN VAN MÉG HOVA FEJLŐDNÜNK."

2015. November 05.
Kilián Csaba - gyvezető főtitkár, Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE): "A magyar gazdaság szempontjából az lenne a legjobb, ha a többi iparág is olyan dinamikusan fejlődne, mint az autógyártás, mert ez megteremtené az egyensúlyt. Ugyanakkor nem az autóipar rovására", mondja Kilián Csaba, a Magyar Gépjárműipari Egyesület ügyvezető főtitkára.

Kilián Csaba: az innováció lendíti előre a magyar járműipart

2015. Október 28.
Az Automotive Hungary megnyitóját követően a Magyar Gépjárműipari Egyesület főtitkára nyilatkozott szakportálunknak.

A prémium szegmens hazai holdudvarát kell növelni

2015. Október 22.
Nem Indiával vagy Kínával kell versenyezni, hanem más, főleg európai fejlett országok szürkeállományával. Magyarországnak a prémium szegmens kiszolgálása hozhat sikert hosszú távon - mondta Bolla Szilárd, a HIPA szakmai elnökhelyettese az Automotive Hungary kiállítás előtt tartott háttérbeszélgetésen. - See more at: http://www.autopro.hu/szolgaltatok/A-premium-szegmens-hazai-holdudvarat-kell-novelni/16651/#sthash.BshO4Kuy.dpuf

Magyar állami támogatást kap az autóipari multi is

2015. Augusztus 28.
Ötmilliárd forintos fejlesztéssel bővíti kapacitását a ContiTech autóipari beszállító cég Makón, a 216 új munkahelyet teremtő beruházást az állam egymilliárd forinttal támogatja.

Ez a magyar cég kap milliárdos állami támogatást

2015. Augusztus 27.
A békéscsabai székhelyű Csaba Metál Zrt. 5,7 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházásához a kormány 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. az autóipari beszállító magyar vállalkozás ezzel a beruházással Békéscsabán és Szeghalmon 155 új munkahelyet teremt.