Mekler Anita - Kiugró kockázat a szakemberhiány

2016. Március 17.
A magyar cégvezetők jóval optimistábban látják gazdasági kilátásaikat, mint megkérdezett külföldi kollégáik - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a PwC Magyarország adótanácsadási üzletágának cégtársa a társaság vezérigazgatói felmérésére hivatkozva.

Globálisan a vezetők 82 százaléka bizakodó saját bevételének növekedését illetően, országuk növekedését azonban már jóval kedvezőtlenebbül ítélik meg a megkérdezettek, ellentétben a magyar cégvezetőkkel - mutatott rá a PwC legutóbbi vezérigazgatói felmérése alapján Mekler Anita, a társaság magyarországi adótanácsadási üzletágának cégtársa az InfoRádió Aréna című műsorában.

"A magyar vezetők nincsenek összhangban, ami magyar szempontból egy kellemes meglepetés volt, ugyanis a magyar vezetők több mint fele azt nyilatkozta, hogy ők pozitívan látják, tehát ők növekedést jósolnak a magyar gazdaság és a globális gazdasági növekedést illetően a tavalyi évhez képest."

A magyar felsővezetők elsősorban a túlszabályozottságot a tekintették a növekedést veszélyeztető kockázati tényezőnek a PwC felmérése szerint.

"Az üzleti kockázatoknál kiugró eredmény volt a szakemberhiány, ez több ponton is visszatért a válaszadásokban, hogy ez mekkora problémát jelent egy stratégia kialakításban, mennyire kell ezzel foglalkozni, mennyire kell ezt beépíteni a HR politikába, iparágtól függetlenül a felsővezetők 85 százaléka megemlítette a szakemberhiány kérdését."

Mekler Anita hozzátette: a szakemberhiány eddig is jelen volt a vezetők által említett kockázatok között, ám nem volt ennyire hangsúlyos, mint a legutóbbi elemzésben.

 

http://inforadio.hu/hir/gazdasag/mekler-anita-kiugro-kockazat-a-szakemberhiany-806269

Legújabb hírek

Denso: Az Ipar 4.0 nem egy lehetőség, hanem a mindennapjaink része

2017. Július 24.
A termelékenységet és a hatékonyságot robotizációval, automatizálással kell növelni – mondta az Autopronak adott interjújában Yukihiro Kato, aki áprilistól vezeti a Denso Gyártó Magyarország Kft.-t.

Nem lefutott meccs, hogy a Mercedes elektromos autókat gyártson Magyarországon

2017. Május 05.
A világban továbbra is nagyon keresettek azok a kompakt modellek, amelyek a Mercedes kecskeméti üzemében készülnek, ennek köszönhetően rekord évet zárt a magyar operáció tavaly. A vásárlói igények kielégítése érdekében ugyanakkor csúcsra járatták a gyárat, így elkerülhetetlenné vált a további bővítés. Ennek kapcsán a kecskeméti gyár-komplexum jövőjéről, az elektromos autózásban betöltött várható szerepéről, a járműipar legégetőbb kihívásáról és az ipar 4.0 térnyeréséről kérdeztük Christian Wolffot, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kecskeméti gyárigazgatóját.