Mekler Anita - Kiugró kockázat a szakemberhiány

2016. Március 17.
A magyar cégvezetők jóval optimistábban látják gazdasági kilátásaikat, mint megkérdezett külföldi kollégáik - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a PwC Magyarország adótanácsadási üzletágának cégtársa a társaság vezérigazgatói felmérésére hivatkozva.

Globálisan a vezetők 82 százaléka bizakodó saját bevételének növekedését illetően, országuk növekedését azonban már jóval kedvezőtlenebbül ítélik meg a megkérdezettek, ellentétben a magyar cégvezetőkkel - mutatott rá a PwC legutóbbi vezérigazgatói felmérése alapján Mekler Anita, a társaság magyarországi adótanácsadási üzletágának cégtársa az InfoRádió Aréna című műsorában.

"A magyar vezetők nincsenek összhangban, ami magyar szempontból egy kellemes meglepetés volt, ugyanis a magyar vezetők több mint fele azt nyilatkozta, hogy ők pozitívan látják, tehát ők növekedést jósolnak a magyar gazdaság és a globális gazdasági növekedést illetően a tavalyi évhez képest."

A magyar felsővezetők elsősorban a túlszabályozottságot a tekintették a növekedést veszélyeztető kockázati tényezőnek a PwC felmérése szerint.

"Az üzleti kockázatoknál kiugró eredmény volt a szakemberhiány, ez több ponton is visszatért a válaszadásokban, hogy ez mekkora problémát jelent egy stratégia kialakításban, mennyire kell ezzel foglalkozni, mennyire kell ezt beépíteni a HR politikába, iparágtól függetlenül a felsővezetők 85 százaléka megemlítette a szakemberhiány kérdését."

Mekler Anita hozzátette: a szakemberhiány eddig is jelen volt a vezetők által említett kockázatok között, ám nem volt ennyire hangsúlyos, mint a legutóbbi elemzésben.

 

http://inforadio.hu/hir/gazdasag/mekler-anita-kiugro-kockazat-a-szakemberhiany-806269

Legújabb hírek

A hazai autóipar jövője az oktatáson múlik

2017. Október 16.
Az oktatáson múlik a hazai autóipar jövője - hangsúlyozta a Magyar Gépjárműipari Egyesület főtitkára a napokban kezdődő Automotive Hungary kiállítással kapcsolatban a Népszavának adott interjújában.

Interjú Szigeti Tiborral a LUK első magyar igazgatójával

2017. Augusztus 19.
Július 1-jétől Szigeti Tibor tölti be a Schaeffler-csoporthoz tartozó szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. gyárigazgatói pozícióját.