Papp István lett a HIPA elnökhelyettese

2016. Október 03.
Papp István lett a HIPA elnökhelyettese

Papp István több mint 21 éves tapasztalattal rendelkezik az infokommunikációs és távközlési (ICT) ágazatban, és számos nemzetközi nagyvállalatnál töltött be vezető pozíciót. Előző munkahelyén a Microsoft regionális üzleti tevékenységét irányította az ázsiai és csendes-óceáni térségben. Ezt megelőzően négy sikeres évet töltött ügyvezető igazgatóként a Microsoft Magyarország élén.

Képtalálat a következőre: „papp István HIPA”

A Microsofthoz történő 2011-es átigazolását megelőzően Papp István több nemzetközi vállalatnál is vezető pozíciót töltött be, így például a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, valamint a Cisco dél-kelet európai régiójának ügyvezető igazgatója is volt.
Üzletfejlesztési elnökhelyettesként fő feladata lesz a magyar kis- és középvállalatok (kkv-k) kapcsolatainak támogatása és fejlesztése, hogy azok a lehető legnagyobb szerepet kapják a beruházók beszállítói láncában a magyar értékhányad növelése érdekében. Mindezeken túlmenően kiemelt feladatai közé tartozik majd azon – jellemzően újszerű, egyedi ötleten alapuló – beruházási projektek és ötletek feltérképezése, szakmai minősítése és a potenciális befektetők felé való népszerűsítése, amelyek megvalósulásához külső finanszírozási forrás, illetőleg pénzügyi partner bevonása szükséges.
Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke a kinevezés kapcsán elmondta: „Az üzletfejlesztési terület megerősítésével egyrészt nagyobb figyelmet tudunk fordítani a magyar kkv-k támogatására, annak érdekében, hogy a külföldi befektetők beszállítói körébe bekerülhessenek. Emellett Papp István kinevezésével lehetővé válik, hogy a jövőben kiemelt figyelmet kapjanak azok a magyarországi ötletek és projektek, amelyek megvalósításához tőkeági finanszírozásra van szükség."

 

https://hipa.hu/hu_HU/papp-istvan-a-hipa-uzletfejlesztesi-elnokhelyettese

Legújabb hírek

A hazai autóipar jövője az oktatáson múlik

2017. Október 16.
Az oktatáson múlik a hazai autóipar jövője - hangsúlyozta a Magyar Gépjárműipari Egyesület főtitkára a napokban kezdődő Automotive Hungary kiállítással kapcsolatban a Népszavának adott interjújában.

Interjú Szigeti Tiborral a LUK első magyar igazgatójával

2017. Augusztus 19.
Július 1-jétől Szigeti Tibor tölti be a Schaeffler-csoporthoz tartozó szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. gyárigazgatói pozícióját.