Új főtitkár a Magyar Gépjárműipari Szövetségnél

2012. Szeptember 07.
A legjelentősebb magyarországi autóipari vállalatokat tömörítő Magyar Gépjárműipari Szövetség (MGSZ) főtitkári tisztségét 2012. szeptember 1-től Kilián Csaba tölti be. Az új főtitkár egyik legfontosabb feladata az MGSZ kormányzati kapcsolatainak további erősítése.

autopro

 

 

 Kilián Csabát nevezték ki a Magyar Gépjárműipari Szövetség (MGSZ) új főtitkárává.
Kilián Csabát nevezték ki a Magyar Gépjárműipari Szövetség (MGSZ) új főtitkárává.

2012. szeptember 1-jével Kilián Csabát nevezték ki a Magyar Gépjárműipari Szövetség (MGSZ) új Főtitkárává. Az új Főtitkár legfontosabb feladatai közé tartozik az MGSZ kormányzati kapcsolatainak további erősítése, az MGSZ - tagvállalatai által képviselt - nemzetgazdasági súlyának megfelelő médiajelenlét elérése és az MGSZ tagságának további bővítése. Kilián Csaba az MGSZ korábbi Főtitkárát, Dr. Rappensberger Csabát váltja az MGSZ irodája élén.

 

Dr. Rappensberger Csaba 2009. január elejétől töltötte be az MGSZ Főtitkári tisztét. Pintér István MGSZ Elnök (valamint a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója) elnöksége alatt a Főtitkár közreműködésével az elmúlt 4 évben az MGSZ taglétszáma 16 tagvállalatról 22 tagvállalatra nőtt, immár mind a négy hazai OEM-et (Audi, Opel, Mercedes-Benz, Suzuki) és a legjelentősebb hazai rendszerintegrátorokat (TIER 1) tömörítő szövetséggé vált. Az elmúlt négy év során az MGSZ pénzügyileg megerősödött, gazdálkodása transzparenssé vált, továbbá kiállítóként megjelent a Hungexpo autóipari kiállításain és előadóként részt vett a legfontosabb autóipari és gazdasági konferenciákon.

 

Kilián Csaba több mint 20 éven keresztül a Magyar Kormány befektetés-ösztönzési és kereskedelemfejlesztési ügynökségénél dolgozott különböző beosztásokban. Befektetési igazgatóként fő feladata volt a külföldi működőtőke beruházások irányítása. Számos nagy termelő beruházás döntéselőkészítő tárgyalását vezette, illetve irányította (Daimler-Mercedes, Denso, Ibiden, Bridgestone, Hankook Tire, Asahi Glass, Samsung, Exxon Mobil, Morgan Stanley, Delphi, Audi, Visteon, Sanyo stb.). Befektetési igazgatóként, illetve az ITDH vezérigazgatójaként számos előadást tartott nemzetközi vagy az ügynökség által szervezett konferenciákon, rendezvényeken a világ különböző országaiban. A magyar beszállítóipar fejlesztése és a befektetés-ösztönzési tevékenysége elismeréseként többször részesült állami kitüntetésben.

 

 

 

Dr. Rappensberger Csaba, akinek munkáját megköszönték.
Dr. Rappensberger Csaba, akinek munkáját megköszönték.

 

A Magyar Gépjárműipari Szövetségről

 

Az 1998-ban alakult Magyar Gépjárműipari Szövetség 22 tagvállalatával a legjelentősebb magyarországi autóipari gyártó cégeket tömöríti, többek között a négy hazai OEM-et (Audi Hungaria Motor Kft., Magyar Suzuki Zrt., Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft, Opel Szentgotthárd Autóipari Kft.), továbbá a legjelentősebb hazai TIER 1-2 autóipari vállalatokat (Allison Transmission Europe BV Magyarországi Fióktelepe, BPW-Hungária Kft., Kirchhoff Hungaria Kft., Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., LUK Savaria Kft, Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft., Rába Járműipari Holding Nyrt., Schwarzmüller Járműgyártó és Kereskedelmi Kft., Visteon Hungary Kft., ZF Hungária Kft.). Az MGSZ tagságát erősítik a gépjárműiparhoz erősen kötődő szolgáltató vállalatok és szövetségek is (ENI (AGIP), Hungexpo Vásár és Reklám Zrt., K+F Tanácsadó Központ Kft., Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE), NEFAB Packaging Hungary Kft., NOERR és Társai Iroda, Pannonjob Humán Szolgáltató és Tanácsadó Kft., PricewaterhouseCoopers Kft.).

 

A magyar gépjárműipar a magyar ipari export körülbelül 25 százalékát biztosítja, amihez az MGSZ tagvállalatai több mint 80 százalékkal járulnak hozzá. Az MGSZ tagvállalatai élen járnak a gépjárműipari kutatás-fejlesztési projektekben, valamint a műszaki kultúra, a korszerű minőségbiztosítás és a fejlett technológiák elterjesztésében a magyarországi kis- és középvállalatok között.

 

Az MGSZ azzal a céllal jött létre, hogy fórumot biztosítson a gépjárműipari tevékenységet folytató szervezetek együttműködéséhez. Célja a magyarországi székhellyel rendelkező gépjárműipari termékeket gyártók és ezekkel együttműködők érdekeinek feltárása, koordinációja és érvényre juttatása; a hazai és nemzetközi szervezetek előtt való képviseletük, valamint a társszervezetekkel és egyes kormányzati szervekkel való kapcsolattartás és információcsere. A szövetség – súlya és tekintélye alapján – alapvető feladatának tekinti a hazai gépjárműipar versenyképességének javítását, a beszállítói háttér fejlesztését, valamint a működés pénzügyi, jogi feltételeinek javítását, hogy Magyarország továbbra is vonzó célpont lehessen újabb autóipari beruházások számára.

Legújabb hírek

A hazai autóipar jövője az oktatáson múlik

2017. Október 16.
Az oktatáson múlik a hazai autóipar jövője - hangsúlyozta a Magyar Gépjárműipari Egyesület főtitkára a napokban kezdődő Automotive Hungary kiállítással kapcsolatban a Népszavának adott interjújában.

Interjú Szigeti Tiborral a LUK első magyar igazgatójával

2017. Augusztus 19.
Július 1-jétől Szigeti Tibor tölti be a Schaeffler-csoporthoz tartozó szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. gyárigazgatói pozícióját.