MAGE hírek

Együttműködési megállapodást kötött az MGSZ és az autopro.hu járműipari szakportál

2012. Május 31.
Újabb két évre szóló együttműködési megállapodást kötött a Magyar Gépjárműipari Szövetség és az autopro.hu szakportál kiadója, a Trivero Kft. A megállapodást Pintér István elnök és Juhász Attila ügyvezető írta alá.

Ismét Pintér István az MGSZ elnöke

2012. Május 10.
A legjelentősebb magyarországi autóipari vállalatokat tömörítő Magyar Gépjárműipari Szövetség (MGSZ) megtartotta éves közgyűlését Budapesten. A közgyűlésen megválasztották a szövetség új elnökét és elnökségét. Pintér István harmadik ciklusát kezdi meg elnökként.

MGSZ-közgyűlés: ismét a régi elnökkel?

2012. Április 24.
Az MGSZ elnöki posztját jelenleg Pintér István, a Rába Járműipari Holding elnök-vezérigazgatója tölti be. Egyszer már újjáválasztották, s az autopro.hu információi szerint május 9.-én erre megint komoly az esély, így ha erre sor kerül, harmadik elnöki ciklusát kezdheti meg az MGSZ élén.-közgyűlés: ismét a régi elnökkel?

Szakmai kiállítóként lesz jelen az MGSZ az IndustriAutomation kiállításon

2012. Március 27.
A Magyar Gépjármű Szövetség elnökségi ülésén többek között bemutatkozott a legújabb tagjelölt cég, a NEFAB Packaging Hungary Kft., a PricewaterhouseCoopers szakemberei pedig előadást tartottak a legfontosabb, a gépjárműipari cégeket is érintő jogszabály- és adóváltozásokról. Forrás: MGSZ; autopro.hu // P.G. 2012.03.27. 12:21

A magyar autógyártás élő legendája: Kozma László

2012. Március 26.
Autoszektor 2012_03_26. Már legalább harminc éve ismerem az idős gépészmérnököt, Laci bácsit. Évei számát tekintve akkor sem volt már fiatal, de ez nem látszott rajta. Igaz, hogy az autóiparért felelős minisztérium befolyásos vezetői közé tartozott, de egyáltalán nem hasonlított az akkori idők káderfiguráihoz: gyermekien tiszta, de néha hamiskásan mosolygó volt a tekintete, érthetően, kristálytisztán fogalmazott (ezt persze hatalmas szaktudás és tapasztalat alapozta meg) közvetlen, segítőkész, rendkívül kollegiális volt. Csak részben ismertem akkori munkáját, s bár nagyra tartottam, csak most utólag látom, mekkora – pozitív – befolyással volt a magyar járműgyártásra. Pedig csak az után következett a java..