MAGE tisztújító közgyűlés

2016. Május 17.
Tisztújító közgyűlést tartott a MAGE, a szervezet öt munkacsoportban dolgozik az iparág hazai kihívásainak sikeres leküzdésén.

A tavasz a legtöbb szervezet életében az eredmények számbavételének, egyben az előretekintésnek is az ideje. Így van ez a Magyar Gépjárműipari Egyesület esetében is, ahol ráadásul több elnökségi tag pótlására is sor került a legutóbbi közgyűlésen. Lepsényi István kormányzati megbízatása miatt mondott le pozíciójáról, a Mercedes-Benz, a Magyra Suzuki és az Opel Szentgotthárd vezető képviselője pedig külföldre távozása miatt búcsúzott el a szervezettől. A MAGE négy új tagja a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. képviseletében Bíró Attila, az Opel Southeast Europe Llc. részéről Erhardt Péter, a Magyar Suzuki Zrt. új vezetőjeként Naoyuki Takeuchi, míg a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. küldöttje Kovács Tamás lett.

Kilián Csaba ügyvezető főtitkár szakportálunknak elmondta, az elnökség elfogadta a 2015-ös pénzügyi beszámolót, valamint a 2016-os gazdálkodási tervet is. A szervezet tevékenységének fókuszában a korábban meghatározott stratégiai célok megvalósítása áll, amelyekhez öt munkacsoportot hoztak létre. A munkaerő mobilitásával foglalkozó szakértők részletes javaslatcsomagot dolgoztak ki, amelynek néhány eleme a vonatkozó törvényjavaslatba is bekerült. Magáért beszél az oktatás/szakképzés és a kutatás-fejlesztés, innováció munkacsoportok elnevezése, a beszállítófejlesztés terén pedig egyedi képzéseket indított a MAGE a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével. Az ötödik, benchmarking szekció feladata a jó gyakorlatok felmutatása.

 

Forrás: autopro.hu

Legújabb hírek

Interjú Szigeti Tiborral a LUK első magyar igazgatójával

2017. Augusztus 19.
Július 1-jétől Szigeti Tibor tölti be a Schaeffler-csoporthoz tartozó szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. gyárigazgatói pozícióját.

Denso: Az Ipar 4.0 nem egy lehetőség, hanem a mindennapjaink része

2017. Július 24.
A termelékenységet és a hatékonyságot robotizációval, automatizálással kell növelni – mondta az Autopronak adott interjújában Yukihiro Kato, aki áprilistól vezeti a Denso Gyártó Magyarország Kft.-t.